Mercedes-Benz E 300 de (W214)

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Дизел
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1993 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 145 kW (197 КС) при 3600/min
Вртежен момент 440 Nm при 1800-2800/min
Должина 4949 mm
Ширина 1880 mm
Висина 1468 mm
Растојание меѓу оски 2961 mm
Круг на вртење 11,6 m
Багажник 370 L
Тежина на празно возило 2180 kg
Дозволена тежина 2810 kg
Носивост 555 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/50R19, 275/35R19
Забрзување 0-100 km/h 6,4 s
Највисока брзина 235 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0,6-0,5 L
Емисија СО2 WLTP 16-12 g
Резервоар 50L
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 99 km
Досег при возење на струја во град 103 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 25,4 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред 95 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 440 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 120 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW); 80%: 20 min. (DC станица 55,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост