Mercedes-Benz E 300 de 4Matic T-Modell (W214)

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1993 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 145 kW (197 КС) при 3600/min
Вртежен момент 440 Nm при 1800-2800/min
Должина 4949 mm
Ширина 1880 mm
Висина 1469 mm
Растојание меѓу оски 2961 mm
Растојание од подлога 85 mm
Круг на вртење 11,6 m
Багажник 615 L
Багажник max 1830 L
Тежина на празно возило 2390 kg
Дозволена тежина 2970 kg
Носивост 580 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/50R19, 275/35R19
Забрзување 0-100 km/h 6,9 s
Највисока брзина 213 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0,9-0,6 L
Емисија СО2 WLTP 20-14 g
Резервоар 50L
Сериска опременост