Mercedes-Benz E 300 d 4Matic Coupe

Мотор Дизел, благ хибрид
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 210 kW (285 КС) / -
Вртежен момент 550 Nm при - min-1
Должина 4835 mm
Ширина 1860 mm
Висина 1428 mm
Растојание меѓу оски 2873 mm
Растојание од подлога 98 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 405 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1970 kg
Дозволена тежина 2510 kg
Носивост 540 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 225/55R17
Забрзување 0-100 km/h 6.4 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.3 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.5 L
Потрошувачка просек NEDC 5.5 L
Потрошувачка просек WLTP 5.8 L
Емисија СО2 WLTP 152 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост