Mercedes-Benz E 300 Coupe

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 200 kW (272 КС) / 5500
Вртежен момент 370 Nm при 1800 min-1
Должина 4835 mm
Ширина 1860 mm
Висина 1428 mm
Растојание меѓу оски 2873 mm
Растојание од подлога 98 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 405 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1775 kg
Дозволена тежина 2315 kg
Носивост 540 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Купе
Број на врати 2
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 225/55R17
Забрзување 0-100 km/h 6.4 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.3 L
Потрошувачка просек NEDC 6.7 L
Потрошувачка просек WLTP 7.2 L
Емисија СО2 WLTP 164 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост