Mercedes-Benz E 220 d Coupe

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 143 kW (194 КС) / 3800
Вртежен момент 400 Nm при 1600 min-1
Должина 4835 mm
Ширина 1860 mm
Висина 1428 mm
Растојание меѓу оски 2873 mm
Растојание од подлога 98 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 425 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1800 kg
Дозволена тежина 2340 kg
Носивост 540 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 225/55R17
Забрзување 0-100 km/h 7.4 s
Највисока брзина 242 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.1 L
Потрошувачка просек NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек WLTP 5.2 L
Емисија СО2 WLTP 137 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост