Mercedes-Benz E 200 T-Modell

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 155 kW (211 КС) / 5500
Вртежен момент 320 Nm при 1650 min-1
Должина 4945 mm
Ширина 1852 mm
Висина 1460 mm
Растојание меѓу оски 2939 mm
Растојание од подлога 103 mm
Круг на вртење 11.9 m
Багажник 640 L
Багажник max 1820 L
Тежина на празно возило 1795 kg
Дозволена тежина 2475 kg
Носивост 680 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 225/55R17
Забрзување 0-100 km/h 7.8 s
Највисока брзина 231 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.6 L
Потрошувачка просек NEDC 6.9 L
Потрошувачка просек WLTP 7.5 L
Емисија СО2 WLTP 170 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост