Mercedes-Benz E 200 T-Modell (W214)

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1999 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 150 kW (204 КС) при 5800/min
Вртежен момент 320 Nm при 1600-4000/min
Должина 4949 mm
Ширина 1880 mm
Висина 1469 mm
Растојание меѓу оски 2961 mm
Растојание од подлога 85 mm
Круг на вртење 11,6 m
Багажник 615 L
Багажник max 1830 L
Тежина на празно возило 1825 kg
Дозволена тежина 2450 kg
Носивост 625 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55R18
Забрзување 0-100 km/h 7,8 s
Највисока брзина 231 km/h
Потрошувачка просек WLTP 6,7 L
Емисија СО2 WLTP 152 g
Резервоар 66L
Сериска опременост