Mercedes-Benz E 200 d

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1597 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 118 kW (160 КС) / 3800
Вртежен момент 360 Nm при 1600 min-1
Должина 4935 mm
Ширина 1852 mm
Висина 1460 mm
Растојание меѓу оски 2939 mm
Растојание од подлога 103 mm
Круг на вртење 11.6 m
Багажник 540 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1735 kg
Дозволена тежина 2395 kg
Носивост 660 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55R17
Забрзување 0-100 km/h 8.4 s
Највисока брзина 226 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 4 L
Потрошувачка просек NEDC 4.4 L
Потрошувачка просек WLTP 4.8 L
Емисија СО2 WLTP 127 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост