Mercedes-Benz E 200 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 155 kW (211 КС) / 5500
Вртежен момент 320 Nm при 1650 min-1
Должина 4935 mm
Ширина 1852 mm
Висина 1460 mm
Растојание меѓу оски 2939 mm
Растојание од подлога 103 mm
Круг на вртење 11.9 m
Багажник 540 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1765 kg
Дозволена тежина 2425 kg
Носивост 660 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55R17
Забрзување 0-100 km/h 7.6 s
Највисока брзина 232 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 0.6 L
Потрошувачка просек NEDC 7 L
Потрошувачка просек WLTP 7.6 L
Емисија СО2 WLTP 172 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост