Mercedes-Benz CLS 400 d 4Matic

Мотор Дизел, благ хибрид
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2925 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 243 kW (330 КС) / 3600
Вртежен момент 700 Nm при 1200 min-1
Должина 4988 mm
Ширина 1890 mm
Висина 1435 mm
Растојание меѓу оски 2939 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 11.9 m
Багажник 520 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1935 kg
Дозволена тежина 2545 kg
Носивост 610 kg
Приколка со сопирачки 1900 kg
Каросерија Купе
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/45R18, 275/40R18
Забрзување 0-100 km/h 5.2 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 5 L
Потрошувачка просек NEDC 6.2 L
Потрошувачка просек WLTP 6.7 L
Емисија СО2 WLTP 175 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост