Mercedes-Benz CLS 220 d

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 143 kW (194 КС) / 3800
Вртежен момент 400 Nm при 1600 min-1
Должина 4988 mm
Ширина 1890 mm
Висина 1429 mm
Растојание меѓу оски 2939 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 11.6 m
Багажник 520 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1800 kg
Дозволена тежина 2410 kg
Носивост 610 kg
Приколка со сопирачки 1900 kg
Каросерија Купе
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/45R18, 275/40R18
Забрзување 0-100 km/h 7.5 s
Највисока брзина 235 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.3 L
Потрошувачка просек NEDC 4.8 L
Потрошувачка просек WLTP 5.5 L
Емисија СО2 WLTP 145 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост