Mercedes-Benz CLE 450 Coupe 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2999 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 280 kW (381 КС) / - min-1
Вртежен момент 500 Nm при - min-1
Должина 4850 mm
Ширина 1861 mm
Висина 1423 mm
Растојание меѓу оски 2865 mm
Растојание од подлога 108 mm
Круг на вртење 11.7 m
Багажник 420 L
Тежина на празно возило 1945 kg
Дозволена тежина 2400 kg
Носивост 455 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Купе
Број на врати 2
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 245/40R19
Забрзување 0-100 km/h 4.4 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка просек WLTP 8,2-7,7 L
Емисија СО2 WLTP 187-174 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост