Mercedes-Benz CLE 220 d Coupe

Мотор Дизел, благ хибрид
Гориво Дизел
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1993 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 145 kW (197 КС) / 3600 min-1
Вртежен момент 440 Nm при 1800 min-1
Должина 4850 mm
Ширина 1861 mm
Висина 1423 mm
Растојание меѓу оски 2865 mm
Растојание од подлога 108 mm
Круг на вртење 11.2 m
Багажник 420 L
Тежина на празно возило 1870 kg
Дозволена тежина 2345 kg
Носивост 475 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Купе
Број на врати 2
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 245/45R18
Забрзување 0-100 km/h 7.5 s
Највисока брзина 238 km/h
Потрошувачка просек WLTP 4.7 L
Емисија СО2 WLTP 123 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост