Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 250 e

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 218 КС
Вртежен момент 450 Nm
Должина 4688 mm
Ширина 1830 mm
Висина 1442 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 445 L
Багажник max 1305 L
Тежина на празно возило 1750 kg
Дозволена тежина 2270 kg
Носивост 520 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 6.9 s
Највисока брзина 235 (140 ел.) km/h
Потрошувачка во град NEDC 1.4 L
Потрошувачка просек WLTP 1.1 L
Емисија СО2 WLTP 25 g
Резервоар 35L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост