Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 250 4Matic

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 165 kW (224 КС) / 5500
Вртежен момент 350 Nm при 1800 min-1
Должина 4688 mm
Ширина 1830 mm
Висина 1442 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 505 L
Багажник max 1370 L
Тежина на празно возило 1575 kg
Дозволена тежина 2160 kg
Носивост 585 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 6.4 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.6 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.1 L
Потрошувачка просек NEDC 6.4 L
Потрошувачка просек WLTP 7 L
Емисија СО2 WLTP 160 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост