Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 220 d

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Напред
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 140 kW (190 КС) / 4000
Вртежен момент 400 Nm при 1600 min-1
Должина 4688 mm
Ширина 1830 mm
Висина 1442 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 495 L
Багажник max 1360 L
Тежина на празно возило 1585 kg
Дозволена тежина 2140 kg
Носивост 555 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 7.2 s
Највисока брзина 237 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.8 L
Потрошувачка просек NEDC 4.4 L
Потрошувачка просек WLTP 5 L
Емисија СО2 WLTP 132 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост