Mercedes-Benz CLA 250

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 165 kW (224 КС) / 5500
Вртежен момент 350 Nm при 1800 min-1
Должина 4688 mm
Ширина 1830 mm
Висина 1439 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 460 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1490 kg
Дозволена тежина 2025 kg
Носивост 535 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Купе
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 6.3 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.9 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек NEDC 5.9 L
Потрошувачка просек WLTP 6.6 L
Емисија СО2 WLTP 150 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост