Mercedes-Benz C 300 e

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1999 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 150 kW (204 КС) / 6100
Вртежен момент 320 Nm при 2000 min-1
Должина 4751 mm
Ширина 1820 mm
Висина 1438 mm
Растојание меѓу оски 2865 mm
Растојание од подлога 97 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 360 L
Тежина на празно возило 2125 kg
Дозволена тежина 2655 kg
Носивост 530 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/50R17
Забрзување 0-100 km/h 6.1 s
Највисока брзина 245 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0.6 L
Емисија СО2 WLTP 13 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 111 km
Досег при возење на струја во град 111 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 25,4 kWh
Моќност на вграден полнач 7,4 kW
Моќност на електромотор напред 95 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 440 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: - min. (AC Schuko 2,3 kW), 180 min. (AC 2-фазен ѕиден полнач / станица за полнење 7,4 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост