Mercedes-Benz C 300 d

Мотор Дизел, благ хибрид
Гориво Дизел
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1993 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 210 kW (286 КС) / 4200
Вртежен момент 550 Nm при 1800 min-1
Должина 4751 mm
Ширина 1820 mm
Висина 1437 mm
Растојание меѓу оски 2865 mm
Растојание од подлога 97 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 455 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1775 kg
Дозволена тежина 2380 kg
Носивост 605 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 5.7 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.9 L
Потрошувачка просек NEDC 5 L
Потрошувачка просек WLTP 5 L
Емисија СО2 WLTP 131 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост