Mercedes-Benz C 300 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1999 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 205 kW (279 КС) / 5800
Вртежен момент 400 Nm при 2000 min-1
Должина 4751 mm
Ширина 1820 mm
Висина 1437 mm
Растојание меѓу оски 2865 mm
Растојание од подлога 97 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 455 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1730 kg
Дозволена тежина 2235 kg
Носивост 505 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/50R17
Забрзување 0-100 km/h 6 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 10 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.3 L
Потрошувачка просек NEDC 7 L
Потрошувачка просек WLTP 7 L
Емисија СО2 WLTP 160 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост