Mercedes-Benz C 220 d

Мотор Дизел, благ хибрид
Гориво Дизел
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1993 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 162 kW (220 КС) / 4200
Вртежен момент 440 Nm при 1800 min-1
Должина 4751 mm
Ширина 1820 mm
Висина 1437 mm
Растојание меѓу оски 2865 mm
Растојание од подлога 97 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 455 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1755 kg
Дозволена тежина 2380 kg
Носивост 625 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 7.3 s
Највисока брзина 245 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.5 L
Потрошувачка просек NEDC 4.3 L
Потрошувачка просек WLTP 4.9 L
Емисија СО2 WLTP 130 g
Резервоар 40L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост