Mercedes-Benz C 200 d T-Modell

Мотор Дизел, благ хибрид
Гориво Дизел
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1993 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 135 kW (183 КС) / 4200
Вртежен момент 380 Nm при 1800 min-1
Должина 4751 mm
Ширина 1820 mm
Висина 1454 mm
Растојание меѓу оски 2865 mm
Растојание од подлога 97 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 490 L
Багажник max 1510 L
Тежина на празно возило 1780 kg
Дозволена тежина 2400 kg
Носивост 620 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 7.8 s
Највисока брзина 226 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.6 L
Потрошувачка просек NEDC 4.4 L
Потрошувачка просек WLTP 4.7 L
Емисија СО2 WLTP 122 g
Резервоар 40L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост