Mercedes-Benz C 180

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1496 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 140 kW (190 КС) / 5500
Вртежен момент 250 Nm при 1800 min-1
Должина 4751 mm
Ширина 1820 mm
Висина 1437 mm
Растојание меѓу оски 2865 mm
Растојание од подлога 97 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 455 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1625 kg
Дозволена тежина 2250 kg
Носивост 625 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/60R17
Забрзување 0-100 km/h 8.6 s
Највисока брзина 231 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек NEDC 6.2 L
Потрошувачка просек WLTP 6.2 L
Емисија СО2 WLTP 141 g
Резервоар 40L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост