Mercedes-Benz C 180 T-Modell

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1496 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 140 kW (190 КС) / 5500
Вртежен момент 250 Nm при 1800 min-1
Должина 4751 mm
Ширина 1820 mm
Висина 1454 mm
Растојание меѓу оски 2865 mm
Растојание од подлога 97 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 490 L
Багажник max 1510 L
Тежина на празно возило 1690 kg
Дозволена тежина 2315 kg
Носивост 625 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 8.8 s
Највисока брзина 227 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.8 L
Потрошувачка просек NEDC 6.3 L
Потрошувачка просек WLTP 6.5 L
Емисија СО2 WLTP 148 g
Резервоар 40L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост