Mercedes-Benz B 250 e

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 218 КС
Вртежен момент 450 Nm
Должина 4419 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1562 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 405 L
Багажник max 1440 L
Тежина на празно возило 1725 kg
Дозволена тежина 2225 kg
Носивост 500 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Ван
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 6.8 s
Највисока брзина 235 (140 ел.) km/h
Потрошувачка просек NEDC 1.4 L
Потрошувачка просек WLTP 1.1 L
Емисија СО2 WLTP 25 g
Резервоар 35L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост