Mercedes-Benz B 220 d 4Matic

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 140 kW (190 КС) / 4000
Вртежен момент 400 Nm при 1600 min-1
Должина 4419 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1562 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 445 L
Багажник max 1530 L
Тежина на празно возило 1625 kg
Дозволена тежина 2145 kg
Носивост 520 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Ван
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 7 s
Највисока брзина 231 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.2 L
Потрошувачка просек NEDC 4.8 L
Потрошувачка просек WLTP 5.2 L
Емисија СО2 WLTP 138 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост