Mercedes-Benz B 200

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 120 kW (163 КС) / 5500
Вртежен момент 250 Nm при 1620 min-1
Должина 4419 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1562 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 455 L
Багажник max 1540 L
Тежина на празно возило 1395 kg
Дозволена тежина 1945 kg
Носивост 550 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Ван
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 8.5 s
Највисока брзина 223 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.4 L
Потрошувачка просек NEDC 5.4 L
Потрошувачка просек WLTP 6.1 L
Емисија СО2 WLTP 138 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост