Mercedes-Benz B 180 d

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 85 kW (116 КС) / 4000
Вртежен момент 280 Nm при 1750 min-1
Должина 4419 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1562 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 455 L
Багажник max 1530 L
Тежина на празно возило 1505 kg
Дозволена тежина 2045 kg
Носивост 540 kg
Приколка со сопирачки 1400 kg
Каросерија Ван
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 10.4 s
Највисока брзина 200 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.8 L
Потрошувачка просек NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек WLTP 4.9 L
Емисија СО2 WLTP 129 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост