Mercedes-Benz B 160

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 80 kW (109 КС) / 5500
Вртежен момент 180 Nm при 1375 min-1
Должина 4419 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1562 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 455 L
Багажник max 1540 L
Тежина на празно возило 1385 kg
Дозволена тежина 1935 kg
Носивост 550 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија Ван
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 11.3 s
Највисока брзина 198 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.4 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек NEDC 5.7 L
Потрошувачка просек WLTP 6 L
Емисија СО2 WLTP 137 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост