Mercedes-Benz A 250 Sedan

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 165 kW (224 КС) / 5500
Вртежен момент 350 Nm при 1800 min-1
Должина 4549 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1446 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 405 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1465 kg
Дозволена тежина 1995 kg
Носивост 530 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 6.3 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек NEDC 5.9 L
Потрошувачка просек WLTP 6.8 L
Емисија СО2 WLTP 154 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост