Mercedes-Benz A 250 e Sedan

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 218 КС
Вртежен момент 450 Nm
Должина 4549 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1446 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 345 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1700 kg
Дозволена тежина 2175 kg
Носивост 475 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 6.7 s
Највисока брзина 240 (140 ел.) km/h
Потрошувачка просек NEDC 1.4 L
Потрошувачка просек WLTP 0.9 L
Емисија СО2 WLTP 21 g
Резервоар 35L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост