Mercedes-Benz A 220 d 4Matic Sedan

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 140 kW (190 КС) / 4000
Вртежен момент 400 Nm при 1600 min-1
Должина 4549 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1446 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 395 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1595 kg
Дозволена тежина 2100 kg
Носивост 505 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 6.9 s
Највисока брзина 240 (140 ел.) km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.8 L
Потрошувачка просек NEDC 4.5 L
Потрошувачка просек WLTP 5 L
Емисија СО2 WLTP 132 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост