Mercedes-Benz A 200 Sedan

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 120 kW (163 КС) / 5500
Вртежен момент 250 Nm при 1620 min-1
Должина 4549 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1446 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 405 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1365 kg
Дозволена тежина 1900 kg
Носивост 535 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 8.3 s
Највисока брзина 230 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.9 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.2 L
Потрошувачка просек NEDC 5.2 L
Потрошувачка просек WLTP 5.8 L
Емисија СО2 WLTP 133 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост