Mercedes-AMG SL 63 4Matic

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 430 kW (585 КС) / 5500
Вртежен момент 800 Nm при 2500 min-1
Должина 4705 mm
Ширина 1915 mm
Висина 1353 mm
Растојание меѓу оски 2700 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 12.8 m
Багажник 240 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1970 kg
Дозволена тежина 2290 kg
Носивост 320 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Родстер
Број на врати 2
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 265/40R20, 295/35R20
Забрзување 0-100 km/h 3.6 s
Највисока брзина 315 km/h
Потрошувачка просек WLTP 11.8 L
Емисија СО2 WLTP 268 g
Резервоар 70L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак - год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост