Mercedes-AMG GT

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 350 kW (476 КС) / 6000
Вртежен момент 630 Nm при 1900 min-1
Должина 4544 mm
Ширина 1939 mm
Висина 1287 mm
Растојание меѓу оски 2630 mm
Растојание од подлога 96 mm
Круг на вртење 11.5 m
Багажник 175 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1650 kg
Дозволена тежина 1890 kg
Носивост 240 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Купе
Број на врати 2
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 2
Димензија на гуми 255/35R19, 295/35R19
Забрзување 0-100 km/h 4 s
Највисока брзина 304 km/h
Потрошувачка во град NEDC 15.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 9.1 L
Потрошувачка просек NEDC 11.4 L
Потрошувачка просек WLTP 12 L
Емисија СО2 WLTP 273 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост