Mercedes-AMG GT Roadster C

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 410 kW (557 КС) / 5750
Вртежен момент 680 Nm при 2100 min-1
Должина 4551 mm
Ширина 1939 mm
Висина 1260 mm
Растојание меѓу оски 2630 mm
Растојание од подлога 96 mm
Круг на вртење 11.5 m
Багажник 175 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1735 kg
Дозволена тежина 1940 kg
Носивост 205 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Родстер
Број на врати 2
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 2
Димензија на гуми 265/35R19, 305/30R20
Забрзување 0-100 km/h 3.7 s
Највисока брзина 316 km/h
Потрошувачка во град NEDC 17.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 10.4 L
Потрошувачка просек NEDC 13 L
Потрошувачка просек WLTP 12.8 L
Емисија СО2 WLTP 290 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост