Mercedes-AMG GT R

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Назад
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 430 kW (585 КС) / 6250
Вртежен момент 700 Nm при 2100 min-1
Должина 4551 mm
Ширина 1939 mm
Висина 1284 mm
Растојание меѓу оски 2630 mm
Растојание од подлога 95 mm
Круг на вртење 11.5 m
Багажник 175 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1650 kg
Дозволена тежина 1890 kg
Носивост 240 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Купе
Број на врати 2
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 2
Димензија на гуми 275/35R19ZR, 325/30ZR20Y
Забрзување 0-100 km/h 3.6 s
Највисока брзина 318 km/h
Потрошувачка во град NEDC 17.3 L
Потрошувачка на пат NEDC 10.4 L
Потрошувачка просек NEDC 13.1 L
Потрошувачка просек WLTP 12.7 L
Емисија СО2 WLTP 289 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост