Mercedes-AMG GT Black Series

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 537 kW (730 КС) / 6700
Вртежен момент 800 Nm при 2000 min-1
Должина 4604 mm
Ширина 1939 mm
Висина 1280 mm
Растојание меѓу оски 2630 mm
Растојание од подлога 95 mm
Круг на вртење 12.6 m
Багажник 175 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1615 kg
Дозволена тежина 1845 kg
Носивост 230 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Купе
Број на врати 2
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 2
Димензија на гуми 275/35R19ZR, 335/30R20ZR
Забрзување 0-100 km/h 3.2 s
Највисока брзина 325 km/h
Потрошувачка во град NEDC 16.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 10.4 L
Потрошувачка просек NEDC 12.8 L
Потрошувачка просек WLTP 12.8 L
Емисија СО2 WLTP 292 g
Резервоар 65L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост