Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 620 kW (843 КС) / -
Вртежен момент 1470 Nm
Должина 5054 mm
Ширина 1953 mm
Висина 1455 mm
Растојание меѓу оски 2951 mm
Растојание од подлога 116 mm
Круг на вртење 12.6 m
Багажник 456 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило - kg
Дозволена тежина - kg
Носивост - kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Купе
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/35R21, 315/30R21
Забрзување 0-100 km/h 2.9 s
Највисока брзина 316 km/h
Потрошувачка просек WLTP 8.6 L
Емисија СО2 WLTP 196 g
Резервоар -L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост
266.880€
Financing calculator
Vehicle price (€)
Interest rate (%)
Period (month)
Down Payment (€)
Monthly Payment
Total Interest Payment
Total Amount to Pay