Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 470 kW (639 КС) / 5500
Вртежен момент 900 Nm при 2500 min-1
Должина 5054 mm
Ширина 1953 mm
Висина 1447 mm
Растојание меѓу оски 2951 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 12.6 m
Багажник 456 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2120 kg
Дозволена тежина 2560 kg
Носивост 440 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Купе
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 265/40R20, 295/35R20
Забрзување 0-100 km/h 3.2 s
Највисока брзина 315 km/h
Потрошувачка просек WLTP 12.9 L
Емисија СО2 WLTP 286 g
Резервоар 80L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост