Mercedes-AMG GT 63 4Matic

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 430 kW (585 КС) / 5500
Вртежен момент 800 Nm при 2350 min-1
Должина 5054 mm
Ширина 1953 mm
Висина 1442 mm
Растојание меѓу оски 2951 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 12.6 m
Багажник 461 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2100 kg
Дозволена тежина 2550 kg
Носивост 450 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Купе
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/45R19, 285/40R19
Забрзување 0-100 km/h 3.4 s
Највисока брзина 310 km/h
Потрошувачка во град NEDC 16.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 9.6 L
Потрошувачка просек NEDC 12 L
Потрошувачка просек WLTP 12.3 L
Емисија СО2 WLTP 281 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост