Mercedes-AMG GT 55 4Matic Coupe

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 350 kW (476 КС) / 5500 min-1
Вртежен момент 700 Nm при 2250 min-1
Должина 4728 mm
Ширина 1984 mm
Висина 1354 mm
Растојание меѓу оски 2700 mm
Растојание од подлога 81 mm
Круг на вртење 12.5 m
Багажник 321 L
Багажник max 675 L
Тежина на празно возило 1970 kg
Дозволена тежина 2160 kg
Носивост 190 kg
Каросерија Купе
Број на врати 2
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 2
Димензија на гуми 295/35R20ZR, 305/35R20ZR
Забрзување 0-100 km/h 3.9 s
Највисока брзина 295 km/h
Потрошувачка просек WLTP 14.1 L
Емисија СО2 WLTP 319 g
Резервоар 70L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост