Mercedes-AMG GT 53 4Matic

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2999 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 336 kW (457 КС) / 5500
Вртежен момент 520 Nm при 1800 min-1
Должина 5054 mm
Ширина 1953 mm
Висина 1455 mm
Растојание меѓу оски 2951 mm
Растојание од подлога 116 mm
Круг на вртење 12.6 m
Багажник 456 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2045 kg
Дозволена тежина 2550 kg
Носивост 505 kg
Приколка со сопирачки 2100 kg
Каросерија Купе
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/45R19, 285/40R19
Забрзување 0-100 km/h 4.5 s
Највисока брзина 285 km/h
Потрошувачка во град NEDC 11.4 L
Потрошувачка на пат NEDC 6.9 L
Потрошувачка просек NEDC 8.6 L
Потрошувачка просек WLTP 9.3 L
Емисија СО2 WLTP 211 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост