Mercedes-AMG GLS 63 S 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 466 kW (634 КС) / 5750
Вртежен момент 850 Nm при 2250 min-1
Должина 5207 mm
Ширина 1956 mm
Висина 1823 mm
Растојание меѓу оски 3135 mm
Растојание од подлога 215 mm
Круг на вртење 12.5 m
Багажник 355 L
Багажник max 2400 L
Тежина на празно возило 2630 kg
Дозволена тежина 3395 kg
Носивост 765 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 7
Димензија на гуми 275/45R21, 315/40R21
Забрзување 0-100 km/h 4.2 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 15.3 L
Потрошувачка на пат NEDC 10 L
Потрошувачка просек NEDC 11.9 L
Потрошувачка просек WLTP 12.7 L
Емисија СО2 WLTP 288 g
Резервоар 90L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост