Mercedes-AMG GLE 63 4Matic Coupe

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 436 kW (593 КС) / 5750
Вртежен момент 750 Nm при 2250 min-1
Должина 4961 mm
Ширина 1947 mm
Висина 1720 mm
Растојание меѓу оски 2935 mm
Растојание од подлога 190 mm
Круг на вртење 12.4 m
Багажник 655 L
Багажник max 1795 L
Тежина на празно возило 2440 kg
Дозволена тежина 3120 kg
Носивост 680 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/50R20
Забрзување 0-100 km/h 4 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 15.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 9.3 L
Потрошувачка просек NEDC 11.5 L
Потрошувачка просек WLTP 12.2 L
Емисија СО2 WLTP 262 g
Резервоар 85L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост