Mercedes-AMG GLE 53 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2999 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 336 kW (457 КС) / 6100
Вртежен момент 520 Nm при 1800 min-1
Должина 4937 mm
Ширина 1947 mm
Висина 1772 mm
Растојание меѓу оски 2995 mm
Растојание од подлога 205 mm
Круг на вртење 12.4 m
Багажник 690 L
Багажник max 2010 L
Тежина на празно возило 2305 kg
Дозволена тежина 3050 kg
Носивост 745 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/50R20
Забрзување 0-100 km/h 5.3 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 12.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 8 L
Потрошувачка просек NEDC 9.6 L
Потрошувачка просек WLTP 10.6 L
Емисија СО2 WLTP 241 g
Резервоар 85L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост