Mercedes-AMG GLE 53 4Matic Coupe

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2999 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 336 kW (457 КС) / 6100
Вртежен момент 520 Nm при 1800 min-1
Должина 4961 mm
Ширина 1947 mm
Висина 1716 mm
Растојание меѓу оски 2935 mm
Растојание од подлога 191 mm
Круг на вртење 12.4 m
Багажник 655 L
Багажник max 1795 L
Тежина на празно возило 2325 kg
Дозволена тежина 3050 kg
Носивост 725 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/50R20
Забрзување 0-100 km/h 5.3 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 11.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 7.9 L
Потрошувачка просек NEDC 9.3 L
Потрошувачка просек WLTP 10.6 L
Емисија СО2 WLTP 240 g
Резервоар 85L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост