Mercedes-AMG GLC 63 4Matic Coupe

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 350 kW (476 КС) / 5500
Вртежен момент 650 Nm при 1750 min-1
Должина 4748 mm
Ширина 1890 mm
Висина 1578 mm
Растојание меѓу оски 2873 mm
Растојание од подлога 159 mm
Круг на вртење 12.1 m
Багажник 500 L
Багажник max 1400 L
Тежина на празно возило 2020 kg
Дозволена тежина 2590 kg
Носивост 570 kg
Приколка со сопирачки 2200 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R19, 255/50R19
Забрзување 0-100 km/h 4 s
Највисока брзина 270 km/h
Потрошувачка во град NEDC 16.9 L
Потрошувачка на пат NEDC 9.3 L
Потрошувачка просек NEDC 12.1 L
Потрошувачка просек WLTP 12.5 L
Емисија СО2 WLTP 283 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост