Mercedes-AMG GLC 43 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2996 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 287 kW (390 КС) / 5500
Вртежен момент 520 Nm при 2500 min-1
Должина 4682 mm
Ширина 1890 mm
Висина 1626 mm
Растојание меѓу оски 2873 mm
Растојание од подлога 168 mm
Круг на вртење 12.1 m
Багажник 550 L
Багажник max 1600 L
Тежина на празно возило 1870 kg
Дозволена тежина 2460 kg
Носивост 590 kg
Приколка со сопирачки 2460 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R19, 255/50R19
Забрзување 0-100 km/h 4.9 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 13.3 L
Потрошувачка на пат NEDC 8.4 L
Потрошувачка просек NEDC 10.2 L
Потрошувачка просек WLTP 10.7 L
Емисија СО2 WLTP 242 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост