Mercedes-AMG GLB 35 4Matic+

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 225 kW (306 КС) / 5800
Вртежен момент 400 Nm при 3000 min-1
Должина 4754 mm
Ширина 1850 mm
Висина 1662 mm
Растојание меѓу оски 2829 mm
Растојание од подлога 122 mm
Круг на вртење 11.7 m
Багажник 570 L
Багажник max 1805 L
Тежина на празно возило 1755 kg
Дозволена тежина 2260 kg
Носивост 505 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/50R19
Забрзување 0-100 km/h 5.2 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.3 L
Потрошувачка на пат NEDC 6.4 L
Потрошувачка просек NEDC 7.5 L
Потрошувачка просек WLTP 8.5 L
Емисија СО2 WLTP 192 g
Резервоар 60L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост